Sebelum / selepas: apartmen dua bilik sebanyak 42 m²

Sebelum / selepas: apartmen dua bilik sebanyak 42 m²



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Untuk mengoptimumkan kawasan permukaan pangsapuri lama 42 m² ini, pemiliknya memanggil Estelle Chevallier dan Philippe Carillo dari syarikat pereka dalaman Créateurs d'Intérieur. Ruang ini telah direka semula sepenuhnya, dan hiasan dimodernisasi berkat aliansi putih dan kuning.

Susunan

Sebelum: Pintu masuk membawa langsung ke sekatan dan koridor yang memakan ruang. Dapur terkurung di sudut ruang tamu.
Selepas: Pemisahan telah diposisi semula untuk membolehkan masuk ke dalam kesinambungan dengan ruang hidup. Dapur telah dipindahkan untuk menduduki seluruh bahagian dinding. Bilik mandi kini dilekatkan ke bilik tidur dan dipisahkan dari tandas.

Ruang tamu

Sebelum: Dindingnya sukar digunakan kerana cerobong yang dikutuk. Pelapik itu memberikan pemandangan lama ke bilik, yang kelihatannya redup.
Selepas: Lantai telah ditutup dengan parket oak ringan, dan siling Perancis telah dicat putih untuk membawa kejelasan ke bilik. Dinding perapian yang lama memberi laluan kepada perpustakaan khusus dan perapian bio-ethanol bersepadu.

Dapur

Sebelum: Dapur terkurung di sudut ruang tamu, dipisahkan oleh separuh-partition. Kecil dan gelap, ia tidak praktikal atau mesra pengguna.
Selepas: Dapur telah dipindahkan untuk mengambil bahagian dalam dinding. Perabot dibuat untuk mengukur dengan pintu tanpa pemegang, dalam lacquer satin putih dan kelabu. Satu jalur LED bertatap di dalam perabot menekankan jumlah keseluruhan dan mencipta lampu tidak langsung. Tenggelam terpaku di bawah pelan untuk menjadikannya lebih bijak.

Pintu masuk

Sebelum: pintu masuk membawa kepada koridor panjang yang sangat menyusahkan yang membawa kepada semua bilik. Ruang ini tidak dioptimumkan sama sekali.
Selepas: sekatan telah dipindahkan untuk memaksimumkan ruang. Pintu masuk kini membawa kepada bilik tidur, bilik mandi dan tandas dan memanjang ke ruang tamu. Rak buku di dinding mengoptimumkan ruang simpanan. Di siling, jalur kuning membawa sentuhan warna selaras dengan perabot dan bahan yang dipilih.
Firma pereka dalaman Créateurs d'Intérieur juga hadir di Lyon, Marseille, Aix en Provence, Montpellier, Nîmes, Toulouse dan Nantes.